Iedereen die een internetaansluiting heeft maakt gebruikt van wifi.
Helaas laat de dekking in en rondom uw huis vaak te wensen over.

In de praktijk worden er extra wifi versterkers aangeschaft of extra wifi toegangspunten om de kwaliteit te verbeteren.
Vaak wordt deze apparatuur niet goed ingesteld omdat de fabrikanten het voor de gebruiker op een "standaard" manier insteld.
Vaak wordt dan bijvoorbeeld wanneer u meerdere wifi punten aansluit dmv draadloze "verborgen" verbinding de signalen doorgegeven.
Een veel gehoorde klacht is dat ondanks dat bijvoorbeeld op de zolder of de 1e verdieping een extra wifi punt staat de SNELHEID nog steeds niet optimaal is.

Men heeft dan wel een STERK wifi signaal maar de daadwerkelijke verbinding onderling is matig omdat wifi toegangspunten via het "verborgen" tweede draadloze netwerk met elkaar verbonden is.

U raadt het al als dit signaal niet optimaal is ivm betonnen vloeren of grote onderlinge afstand van de wifi toegangspunten, bereikt u niet het resultaat wat u voor ogen had.

Om dit goed is te stellen is het belangrijk dat alle wifi toegangspunten dmv een netwerkkabel verbonden zijn met uw router.
Vervolgens moeten deze wifi toegangspunten dan anders ingesteld worden dan dat fabrikanten standaard instellen voor u als gebruiker.

RoDoMo kan u hierbij  ondersteunen en uw netwerk optimaal instellen.
Ook het aanleggen van een bedraad netwerk behoort uiteraard tot de mogelijkheiden.

Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Met vriendelijk groet,

Robert van Doorn